Leisteen Reliëf Ohm

Artikelnummer: E841
Artikel 5 van 157
€ 9,95 (inclusief btw)

Leisteen reliëf Hindoe Ohm - Wanddecoratie

Met de hand gegraveerd leisteen reliëf met het sierlijke symbool voor de mantra OHM.

Diameter is circa 9 cm. Een fraaie en authentieke wanddecoratie voor bijvoorbeeld een meditatieruimte, of gewoon om ergens neer te zetten.

Het is een Tibetaanse traditie om de mantra van Chenrezig uit te hakken in stenen, maar ook afbeeldingen van Boeddha, Tara, Zambhala enz. Tibetanen geloven stellig dat dit positieve energie creëert en bescherming biedt. De wind verspreidt de positieve energie ervan naar alle windstreken. 

Het Ohm symbool (ook wel Om of Aum) is een heilige lettergreep uit het Boeddhisme en het Hindoeïsme. Het Ohm symbool staat voor eeuwigheid, oneindigheid en het universum. 

Bij meditaties wordt de Ohm klank veel gebruikt. Dit symbool wordt als oorsprong gezien voor alle gebeden en mantra`s, vooral aan het begin en het einde van een mantra. Door de constante herhaling van de mantra ontstaat een diepe meditatie. De mantra die het meest gereciteerd wordt is de Ohm Mani Padme Hum. Mani betekent juweel ( staat voor liefde en mededogen), Padme is de lotusbloem, de bloem van wijsheid en inzicht, de bloem die groeit uit modder en die bloeit op het water. Zij laat dingen zien zoals ze zijn. Hum vertegenwoordigt de geest van de verlichting: het zuiveren en het stabiliseren van de geest.

 

 Betaal makkelijk en veilig via:à la Tara is onderdeel van


 

© 2014 - 2024 à la Tara | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel