Betekenis Flower of life - Bloem des Levens

                                                                   

Wat is de "Flower of Life" of "Bloem des levens" 

De ‘Bloem des Levens’ of wel "Flower of Life" geldt als één van de krachtigste natuursymbolen uit de heilige geometrie. Ze komt in verschillende vormen voor en is een oeroude metafoor voor de verbondenheid van alle leven in het universum. In veel wereldbeschavingen is deze ‘Flower of Life’ bekend.

Je kunt haar o.a. vinden in                                    

  • het oude Egypte (tempel van Osiris in Abydos),
  • de Verboden Stad in China,
  • oude Israëlische synagogen en de kabbala,
  • Boeddhistische tempels,
  • kunstwerken uit het Midden-Oosten, al van 1500 vóór Christus.

De alchemisten uit de Middeleeuwen hebben zich bezig gehouden met deze heilige geometrie. Ook Leonardo da Vinci heeft uitgebreid studie gedaan naar dit bijzondere geometrische patroon. De schrijver Melchizedeck heeft de Bloem des Levens in de jaren 80 van de vorige eeuw opnieuw onder de aandacht gebracht in New Age kringen. Maar nog altijd is het geheim van dit symbool niet volledig geopenbaard.

De bloem als basis voor het leven

In de natuur is de bloem niet alleen een prachtige uiting van schoonheid. Ook vormen bloemen de bron van zaden en van bevruchting om nieuw leven voort te brengen. Dat de bloem wordt gezien als het symbool van nieuw leven en van groei is daarom niet verwonderlijk.  

De flower of life symboliseert de groei van al het leven; het bevat dus eigenlijk alle wijsheid van het universum op precies dezelfde wijze zoals onze genetische code zit opgesloten in ons DNA. Men zegt dat de flower of life de blauwdruk bevat van de hele schepping. De levensbloem wordt dus gezien als de visuele expressie van de eenheid van alle creaties; het kan gezien worden als de fundamentale vorm van tijd en ruimte.

De flower of life symboliek vertaalt de schepping op zich, omdat het symbolisch uitgebeeld is als de bloem van een vruchtboom. Het draagt het zaad in zich en met de juiste voedingsbodem kan het weer opnieuw uitgroeien tot een boom.

 

 

 

 

 

 

 

Gulden Snede en de Fibonacci reeks

In de Flower of Life die hierboven is afgebeeld zijn 19 cirkels opgenomen. In het patroon zitten de verhoudingen van de Gulden Snede. De Gulden Snede is een ontwerptechniek om de perfecte verhoudingen te krijgen. De Gulden Snede houdt heel in het kort in, dat de verhouding tussen de kortste lijn en de langste lijn in het ontwerp 1,618 bedraagt. Dit is het Griekse getal Fie.

Het principe is al zeer oud: al voor de Egyptische Pyramides en Oud Griekse tempels is van deze methode gebruik gemaakt. De oorsprong ligt in de natuur zelf, want ook bij planten en bloemen en zelfs in het menselijk lichaam zijn de verhoudingen van de Gulden Snede terug te vinden. Meet de gele bloemblaadjes van bovenstaande zonnebloem maar eens op. Deze afstand, vermenigvuldigd met 1,6 is ongeveer de grootte van het hart van de bloem. 

Als je deze verhoudingen toepast wordt het beeld het mooist gevonden. Zie hiernaast de beroemde tekening van Leonardo da Vinci.

De rekenkundige basis voor de Gulden Snede is de Middeleeuwse Fibonacci reeks van getallen. Daarbij wordt telkens het laatste getal bij het voorlaatste getal opgeteld, dus 0,1,1,2,3,5,8,13,21,34 etc. De onderlinge verhouding tussen deze getallen (met uitzondering van het begin van de reeks) is steeds 1,61. 

Symbolen en Affirmaties

Symbolen zijn universeel, in alle culturen komen we ze tegen. Om de effectiviteit van symbolen te begrijpen is het essentieel de inherente resonantie of vibratie die deze symbolen in zich hebben te doorgronden. Soms wordt deze overgebracht via woorden, zoals affirmaties, soms via grafische symbolen, mathematische reeksen of klanken. Van het Flower-of-Life symbool wordt aangenomen dat het alle geometrie van het leven zoals wij het kennen op de planeet Aarde bevat. Het is een universeel symbool van energie, het leven en de verbinding tussen alle dingen.

Voedingsmiddelen

De "Flower of Life" wordt ook gebruikt voor revitaliseren en stabiliseren van voedingsmiddelen. Behalve dat de Gulden Snede is toegepast in de Flower of Life komt deze verhouding bijvoorbeeld ook terug in de vorm van de waterkaraffen die op onze site staan. De vorm- en symboolkracht wordt overgedragen en gaat resoneren in de voedingsmiddelen.  Bijvoorbeeld is door het Braun laboratorium in Uttigen, Zwitserland, aangetoond dat de kwaliteit van leidingwater enorm verbetert na slechts 3 minuten in een vitaalwaterkaraf.

Gezond en duurzaam water drinken

Weet je welke schadelijke chemische stoffen jouw polycarbonaat drinkflesje in het water brengt dat je drinkt? Realiseer je hoeveel van deze flesjes het milieu en de oceanen belasten?  Wil je liever vitale drankjes en voedsel? Kijk dan verder naar onze duurzame producten.

Naar Bloem des levens producten

 Betaal makkelijk en veilig via:à la Tara is onderdeel van


 

© 2014 - 2024 à la Tara | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel