Mala Gebedsketting

Oorspronkelijk is een Mala een gebedsketting. Mala`s worden sinds duizenden jaren gedragen en gebruikt door hindoes en boeddhisten tijdens puja`s (gebeden) en meditaties om mantra's te tellen.

Mala's heb je in vele verschillende soorten: houten mala's, zoals Rozenhout, Sandelhout, Wengé hout en hout van de Bodhiboom; maar ook Mala`s van edelstenen zoals Turkoois, Maansteen, Tijgeroog, Agaat, Amethist en nog vele meer. Mala's bestaan meestal uit 108 kralen. Het koord is voor alle mala's hetzelfde, en hoort te bestaan uit negen draden die de Boeddha Vajradhara en de acht bodhisattva's symboliseren. De grote kraal aan het eind staat voor de wijsheid die de volkomen leegte realiseert en de cilindervormige kraal daarboven is de leegte zelf. Samen symboliseren zij dat alle tegenstanders verslagen zijn.

De mala met 108 kralen wordt gebruikt voor het reciteren of zingen van mantra's. Het getal 108 is het ideale getal voor alle doeleinden. Het is belangrijk dat onze gedachten zuiver zijn tijdens het reciteren of zingen van de mantra. Het effect wordt bereikt door de herhaling van de mantra; dit wordt dieper naarmate men langer reciteert. Van wezenlijk belang is de klank die wordt voortgebracht bij het reciteren. Deze klank produceert en creëert een unieke spirituele indruk in de persoon die reciteert. Er wordt gezegd dat een mantra als een mens is; men dient verschillende stadia te doorlopen voordat het werkelijke effect wordt bereikt: 'zuivering van mentale indrukken'.

Mala kettingen kunnen natuurlijk ook gewoon als sieraad  gedragen worden.

Bekijk hier ons  assortiment mala's.Betaal makkelijk en veilig via:à la Tara is onderdeel van


 

© 2014 - 2024 à la Tara | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel