Orakelkaarten

De term "orakel" stamt uit de Oud-Griekse mythologie en heeft betrekking op een persoon met bovennatuurlijk gaven die hem/haar in staat stellen boodschappen van de goden over te brengen. Maar soms wordt ook de goddelijke boodschap zelf aangeduid als "orakel".  Door het opkomende Christendom werden orakels veroordeeld, net als vele andere pre-christelijke gebruiken. Maar nog altijd worden orakels in vele vormen gebruikt om inzicht te krijgen in metafysische vragen van diverse aard.

Er zijn verschillende methoden om dieper inzicht te krijgen in levensvragen en in de toekomst. Onder meer orakelkaarten, zoals het tarot, kunnen hiervoor dienen.

Geschiedenis en betekenis van de Tarot

De Tarot is waarschijnlijk rond de 15e eeuw ontstaan in Italië. Het is vandaag een kaartspel met 78 kaarten met daarop symbolische afbeeldingen. De kaarten worden verdeeld in 2 groepen, de Grote Arcana en de Kleine Arcana. De Grote Arcana  bestaat uit 22 kaarten met symbolische figuren. De kleine Arcana is verdeeld in 4 groepen: bekers, pentakels, staven en zwaarden.

Oorspronkelijk werd de Tarot gebruikt als een gewoon kaartspel. Later, ongeveer eind 18e eeuw, is men de Tarot gaan gebruiken voor divinatie ofwel toekomstvoorspelling. Daarvoor worden verschillende leggingen gebruikt. Het Keltisch kruis en de zigeunerlegging zijn twee bekende voorbeelden hiervan.

De Tarot en andere orakelkaarten

De Tarot is misschien wel het bekendste spirituele orakelkaartspel in het westen.  Er zijn vele Tarotspelen ontworpen. Het Rider Waite Tarot is een zeer bekende, die gemakkelijk inzichten biedt.  Dit spel is begin 20e eeuw  ontworpen door de kunstenares Pamela Colman Smith in samenwerking met de mysticus en occult schrijver Arthur Edward Waite. Waite was lid van het occulte genootschap de Golden Dawn. 

In de 20e eeuw zijn steeds opnieuw weer orakelkaartspellen gemaakt, met telkens een andere invalshoek. Bijvoorbeeld vanuit engelen, dieren, de oude Keltische cultuur enzovoorts. Er is daarom een ruime keuze van orakelkaartspelen in ons new age tijdperk. 

Orakelkaarten kopen

Kijk hieronder naar onze collectie orakelkaarten. De tarotkaarten vind je op deze pagina. Betaal makkelijk en veilig via:à la Tara is onderdeel van


 

© 2014 - 2024 à la Tara | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel