Adelaar als krachtdier

De Adelaar of Arend is een van de grootste en meest bewonderde roofvogels.

De kracht van Adelaar is de kracht van de Grote Geest, de verbinding met het goddelijke. Het evenwichtig verbonden zijn met de Aarde en  tevens tot zulke grote hoogten kunnen opstijgen laat veel zien over de verborgen betekenis van deze vogel als totemdier; hij leert ons een evenwicht te vinden: wel van de aarde zijn, maar er niet aan gebonden zijn. Hij is hiermee zowel een spiritueel als aards symbool.

De adelaar inspireert ons de uitgestrektheid van het totale levenspatroon te zien terwijl we toch gegrond blijven. Hij leert ons een stevige fundering te leggen voordat we proberen om hoog in de lucht te zweven.

Adelaar leert je om je angsten te overwinnen voor het onbekende en je vleugels durven uit te slaan.

 

De Egyptische adelaar is een symbool van Egypte met een rijke historie.

De Egyptische adelaar is eigenlijk een soort gier die vooral leeft in Noord Afrika en het Midden Oosten. Deze gieren stammen van een andere familie dan de gieren uit Amerika, die verwant zijn met haviken. Deze vogels worden ook wel gieren van de oude wereld genoemd. Ze worden al afgebeeld in de tempels, piramides en sarcofagen van het oude Egyptische rijk. 

Het is ook de heilige vogel van de godin Isis. Isis is de Egyptische moedergodin en ze is het symbool van vruchtbaarheid. Ze is te herkennen aan de kroon die zij draagt.

De huidige Egyptische vlag, die bestaat uit 3 horizontale banen van rood, wit en zwart, heeft in de middelste witte baan een afbeelding van de Egyptische adelaar. De huidige vlag stamt uit 1952, toen er een revolutie was in Egypte.

Rond 1150 kwam deze vogel als symbool voor de Egyptische eenheid opnieuw in beeld. Hij werd gebruikt bij de kroning van de eerste sultan van Egypte en Syrië, Saladin. Hij regeerde tot het einde van de 12e eeuw.

Sinds vele eeuwen is deze gier-adelaar daarom het symbool van de eenheid van de Egyptenaren.

Adelaar kopen?

Bekijk ons aanbod krachtdieren/totemdieren hierBetaal makkelijk en veilig via:à la Tara is onderdeel van


 

© 2014 - 2024 à la Tara | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel