Feng Shui

Ken jij ook dat gevoel?: je hebt je ruimte leuk ingericht met mooie spullen, zorgvuldig uitgezocht en zoveel mogelijk op elkaar afgestemd. Maar toch: er lijkt iets te ontbreken of de sfeer is toch niet helemaal wat je ervan verwacht had. Je weet echter niet zo goed hoe je dit kan veranderen. De Feng Shui 'leer' kan hierbij een uitkomst bieden. Lees hieronder meer.

Wat betekent Feng Shui

Feng shui (spreek uit: fung siwee) betekent 'wind' en 'water'. Het is een Chinese leer van ruim 3000 jaar oud die zegt dat de omgeving je welzijn kan beïnvloeden. Feng Shui leert welke invloed vormgeving en inrichting van gebouwen en andere ruimtes op de mens hebben. En hoe negatieve invloeden veranderd kunnen worden in positieve. Het doel is om tot een harmonieuze stroming van Qi (levenskracht) te komen. Feng Shui kijkt naar de werking van drie soorten Qi: de hemelse, de aardse en de persoonlijke Qi. Feng Shui is deels gebaseerd op energieën die de aarde zou uitstralen. Dit begrip werd later bekend als aardstralen.                                                           

Feng Shui biedt je concrete ideeën voor het ontwerpen en inrichten van je huis, werkplek en tuin op zo'n manier dat je jezelf daarin prettig voelt. Het gaat dan over indeling, licht, kleurgebruik, gebruik van bepaalde woonaccessoires en dergelijke. Een uitgangspunt dat Feng Shui kent is de bagua, een soort kaart met zones met verschillende betekenissen in een ruimte. Richt bijv. je zitruimte in op de plek voor behulpzame vrienden, direct rechts naast de ingang. En besteedt aandacht aan de partnerhoek in de slaapkamer, rechts achterin, gezien vanaf de ingang.

Ons aanbod Feng Shui artikelen

Speciale woonaccessoires werken als hulpmiddel om de energie in een ruimte te beïnvloeden. Kaarsen, windgongen, sfeerlichten, kristallen, spiegels, schilderijen, beelden kunnen allemaal als hulpmiddel werken.

Kijk hier verder naar ons aanbod Feng Shui artikelen.Betaal makkelijk en veilig via:à la Tara is onderdeel van


 

© 2014 - 2024 à la Tara | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel