Betekenis Tarot

Tarotkaarten

De Tarotkaarten zijn misschien wel het bekendste spirituele orakelkaartspel in het westen.  Het is een kaartspel waarmee je met behulp van de symbolische afbeeldingen inzicht kunt krijgen in allerlei aspecten van het dagelijks leven, zoals de liefde, je relaties, je toekomst of je werk, maar ook over bewustzijn, spirituele ontwikkeling of je relatie met bepaalde overledenen.  Denk niet dat de Tarot waarzeggerij is, leuk voor op de kermis. Door jouw eigen acties bepaal je immers mede je eigen toekomst.

De Tarot is veel meer dan dat: het geeft je inzicht in de consequenties van bepaalde stappen,  situaties  of denkbeelden. Daarbij moet je rekening houden dat vele kaarten geen simpele éénduidige betekenis hebben. Vele kaarten kunnen op meedere manieren worden uitgelegd en moeten bovendien worden geïnterpreteerd  in samenhang met elkaar en met de positie die de kaart in een bepaalde legvorm inneemt, Het goed lezen van de Tarotkaarten is daarom een kunde die studie vereist.

Gelukkig is de Tarot ook weer zo goed toegankelijk dat ook een beginner met simpele leggingen al snel zal merken dat de Tarot iets magisch heeft. De Tarot nodigt je dus uit om jezelf in deze kunst te verdiepen. 

Geschiedenis en betekenis van de Tarot

De Tarot is waarschijnlijk rond de 15e eeuw ontstaan in Italië. Het is vandaag een kaartspel met 78 kaarten met daarop symbolische afbeeldingen. Er zijn vele Tarotkaarten ontworpen. Het Rider Waite Tarot is een zeer bekende, die gemakkelijk inzichten biedt.  Dit spel is begin 20e eeuw ontworpen door de kunstenares Pamela Colman Smith in samenwerking met de mysticus en occult schrijver Arthur Edward Waite. Waite was lid van het occulte genootschap de Golden Dawn. De kaarten worden verdeeld in 2 groepen, de Grote Arcana en de Kleine Arcana. De Grote Arcana  bestaat uit 22 kaarten met symbolische figuren. De kleine Arcana is verdeeld in 4 groepen: bekers, pentakels, staven en zwaarden.

Oorspronkelijk werd de Tarot gebruikt als een gewoon kaartspel. Later, ongeveer eind 18e eeuw, is men de Tarot gaan gebruiken voor divinatie ofwel toekomstvoorspelling.

De Tarot inspireert en laat je tot inzicht komen. Leg bijvoorbeeld elke dag een dagkaart en sta stil bij wat de kaart je te zeggen heeft. Of doe een zigeunerlegging: 3 kaarten die staan voor verleden, heden en toekomst. Ben je gevorderd met de Tarot, dan kan je bijv. het Keltisch kruis leggen.

Tarotkaarten kopen

 Hier vind je onze collectie tarotkaarten. Andere orakelkaarten vindt je op deze paginaBetaal makkelijk en veilig via:à la Tara is onderdeel van


 

© 2014 - 2024 à la Tara | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel