Amethist

Amethist is een prachtige edelsteensoort met een violette kleur en behoort tot de meest populaire edelstenen uit de kwartsgroep. Amethist wordt gewonnen op meerdere continenten, maar toch is een grote zuivere kristal van deze steensoort heel zeldzaam. In de middeleeuwen werd amethist vaak verwerkt in staatsjuwelen en werd het ook wel bisschopsteen genoemd. Deze naam was gebaseerd op het feit dat ook kerkelijke hoogwaardigheidsbekleders de edelsteen graag bij zich droegen, onder andere vanwege de beschermende werking.

Prasioliet

Prasioliet of groene amethist is ook amethist. De groene kleur wordt verkregen door middel van verhitting van de steen. Prasioliet lijkt op het (veel duurdere) citrien. Let daarom goed op om deze soorten edelsteen niet met elkaar te verwisselen.

De werking van Amethist

Amethist werkt beschermend en zuiverend. Het maakt je hoofd helder en geeft inzicht in je gedrag en in de keuzes die je maakt en helpt hierdoor slechte gewoontes en verslavingen te erkennen en achter je te laten. Het geeft ook inzicht in gevoelszaken en kan helpen bepaalde ervaringen, zoals emotionele pijn, trauma`s, verlies en rouw te verwerken. Amethist creëert een veld met lichtenergie om zich heen, dat je aura kan reinigen en beschermen. Als de steen groot genoeg is kan hij een zelfs een ruimte reinigen en beschermen.

Het kan de kruin en het derde oog openen waardoor de steen geschikt kan zijn voor mensen die willen starten met het ontwikkelen van hun intuïtie en spirituele vaardigheden. Ook helpt het contact maken met hogere energieën en gidsen.

Fysiek heeft Amethist een positieve werking op de hersenen en het zenuwstelsel, hoofdpijn en migraine en slaapproblemen (zoals nachtmerries).Betaal makkelijk en veilig via:à la Tara is onderdeel van


 

© 2014 - 2024 à la Tara | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel