Obsidiaan

Obsidiaan is een natuurlijk voorkomend vulkanisch glas. Obsidiaan is ontstaan uit snel afgekoeld lava. Het is een zwarte, glasachtige steen soms met witte, grijze of rode vlekjes. Er zijn verschillende soorten obsidiaan, zoals bijvoorbeeld: apachetranen (doorzichtige, zwartbruine kiezelsteentjes van obsidiaan), mahonieobsidiaan (met roodbruine strepen), sneeuwvlok obsidiaan (met witte of grijze vlekjes) en regenboogobsidiaan. De steen die als blauwe obsidiaan verkocht wordt is geen natuurlijke obsidiaansoort (vulkanisch glas) maar blauw gekleurd synthetisch glas.

Werking obsidiaan

Obsidiaan is een sterk inzichtgevende en reinigende steen en stimuleert persoonlijke ontwikkeling door (zelf)inzicht en het opruimen van bagage uit het verleden. Het brengt de waarheid, de kern of oorzaak van dingen (of ziekte) en verdrongen en weggestopte ervaringen en emoties naar boven. De steen kan als een spiegel werken en helpt ontdekken wie men werkelijk is en kan dus ook de minder leuke kanten van de persoonlijkheid aan het licht brengen. De steen vermindert angst, blokkades, trauma’s en beperkende gedrags- en denkpatronen.

De steen kan zeer krachtig werken en door de heftige emoties die naar boven kunnen komen en het feit dat sommige (zelf)inzichten ook erg confronterend kunnen zijn, kunnen gevoelige mensen deze steen beter onder begeleiding van een therapeut gebruiken of voor een andere steen kiezen (of voor een zachter werkende variant zoals apachetranen of sneeuwvlok obsidiaan). Obsidiaan beschermt tegen psychische aanvallen, vermindert negatieve geestelijke of spirituele invloeden en neemt negatieve energie uit de omgeving (straling, wateraders, etc.) op. Het bevordert helderheid van geest en verscherpt de zintuigen.

Fysiek werkt de steen pijnstillend, krampopheffend, stimuleert de spijsvertering, ontgift en verbetert de doorbloeding. De steen kan hierdoor ook verwarmend werken bij chronisch koude handen en voeten.

De heldere blauwe obsidiaan (Andara) kristallen absorberen en reflecteren licht. Andara obsidiaan helpt je bewustzijnsniveau te verhogen en kan voor alle mogelijke helingen gebruikt worden. Blauwe Obsidiaan is geen natuurlijke Obsidiaansoort (vulkanisch glas), maar blauw gekleurd synthetisch glas.

Sneeuwvlok Obsidiaan is een echte ondersteunende steen, die helpt bij het doorbreken van verslavingen.

Regenboog Obsidiaan geeft je leven liefde, licht, vreugde en positieve energie. Regenboog Obsidiaan maakt hartzeer minder pijnlijk.

Apachetraan biedt troost en is geschikt voor het absorberen van negatieve energie en angsten. Apachetraan geeft inzicht in oorzaak van verdriet en helpt bij het verwerken ervan. Het is, samen met de regenboog Obsidiaan, een wat zachtere variant van de obsidiaan.

 Betaal makkelijk en veilig via:à la Tara is onderdeel van


 

© 2014 - 2024 à la Tara | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel