Kat

Wil je in het onderbewuste kunnen zien, of ben je op zoek naar onafhankelijkheid?

De Kat, zowel onze huiskat als alle andere kattensoorten, spreken al eeuwenlang tot onze verbeelding. Het zijn dieren met zo veel bijzondere eigenschappen dat in bijna elke oude cultuur, die van de oude Egyptenaren tot die van de Noormannen, de Kat als heilig of goddelijk wezen werd beschouwd. Ook in het oude Europa kennen we de Kat als metgezel van heksen en sjamanen, mensen die tussen deze wereld en andere realiteiten staan.

De Kat is een dier van de nacht. Zijn ogen hebben veel meer staafjes dan een mens, waardoor hij zeer goed kan zien in het donker. Kat ziet daarom wat wij niet kunnen zien, waarbij het donker ook staat voor het onderbewuste.

De Kat is buitengewoon lenig en kan zich in een val omdraaien in de lucht zodat hij toch goed terechtkomt. Iets wat voor ons mensen nauwelijks denkbaar is. Het geeft hem een aureool van onkwetsbaarheid. Hij leeft voort waar anderen sterven; hij heeft 9 levens..

Ook kennen we de Kat als trouw maar eigenzinnig huisdier. Hij hecht zich aan huis en mens, maar zal toch altijd ook zijn eigen weg bewandelen. Wat hem precies beweegt, waar hij over denkt, wat hij ziet en hoe hij de wereld beleeft, we snappen er wel iets van maar we zullen het nooit doorgronden. Mysterieus als hij is, leeft hij voor een deel in een compleet andere wereld dan de onzeBetaal makkelijk en veilig via:à la Tara is onderdeel van


 

© 2014 - 2024 à la Tara | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel