Engelenroeper - Angel Ball

Wat is een Engelenroeper

Een Engelenroeper is een hangertje met daarin een klein klankbolletje, dat zacht rinkelt tijdens het dragen. Elk klankbolletje heeft een eigen kleur met een eigen betekenis, dat is gekoppeld aan een engel met die bepaalde energie, zo wordt er gezegd. Zo heb je met de engelenroeper je beschermengel(en) altijd om je heen. Zij geven ons  steun en warmte, zij luisteren naar onze wensen en maken deze waar.

De traditie om deze engelenroepers te dragen, en met name tijdens en na de zwangerschap, is een eeuwenoude traditie in Bali (indonesië) en in de Maya cultuur in Mexico. Ook in de westerse wereld wordt dit steeds meer overgenomen. In Indonesië worden Engelenroepers ook Harmony Balls  of Gamelan Balls genoemd. In Mexico staan ze bekend als Bola. 

Zwangerschap

Vanwege hun zachte lieflijke geluid worden ze graag gedragen door vrouwen tijdens de zwangerschap om hun ongeboren kindje te verwelkomen. De ongeboren baby zal het geluid van de Engelroeper herkennen en ervaren als een rustgevend en vertrouwd geluid. Het belletje klinkt telkens tijdens de dagelijkse activiteiten van de moeder. Om dit te bereiken wordt het sieraad tijdens de zwangerschap aan een lange ketting of koord op de buik gedragen.

Na de geboorte ontstaat het grote voordeel van de Engelenroeper. De pasgeboren baby herkent het gerustellende geluid van het belletje. Na de zwangerschap wordt een kortere halsketting gebruikt. Het kind kan tijdens de borstvoeding spelen met de Engelenroeper en dit is een eeuwenlang beproefde methode om het kind gerust te stellen.

In de Balinese cultuur is wordt de Engelenroeper als familiestuk bewaard. Het sieraad gaat over van moeder naar dochter, en weer naar kleindochter.

Materialen

De echte, traditionele Balinese harmony ball wordt gemaakt van echt zilver (925 sterling zilver), soms gecombineerd met andere metalen zoals messing en met echte edelstenen. Deze sieraden zijn te herkennen aan een klein ingeslagen merkje: "925" dat door zilversmeden over de hele wereld wordt gebruikt.

Tegenwoordig worden er ook moderne ontwerpen gemaakt, zoals bijvoorbeeld met dieren, dierenriemtekens en universele symbolen. Ook wordt er soms gebruik gemaakt van moderne materialen, zoals echt zilver in combinatie met resin.

Er is ook veel namaak. Bijvoorbeeld zijn er sieraden uit Azië met het merk "C925". Dit is een niet erkende aanduiding voor sieraden met uitsluitend een zilveren coating. Verder is er veel massaproductie uit India en China met diverse soorten goedkope metaallegeringen.

Onze collectieBetaal makkelijk en veilig via:à la Tara is onderdeel van


 

© 2014 - 2024 à la Tara | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel