Tarotkaarten

De Tarotkaarten zijn misschien wel het bekendste spirituele orakelkaartspel in het westen.  Het is een kaartspel waarmee je met behulp van de symbolische afbeeldingen inzicht kunt krijgen in allerlei aspecten van het dagelijks leven, zoals de liefde, je relaties, je toekomst of je werk, maar ook over bewustzijn, spirituele ontwikkeling of je relatie met bepaalde overledenen.  Denk niet dat de Tarot waarzeggerij is, leuk voor op de kermis. Door jouw eigen acties bepaal je immers mede je eigen toekomst.

De Tarot is veel meer dan dat: het geeft je inzicht in de consequenties van bepaalde stappen,  situaties  of denkbeelden. Daarbij moet je rekening houden dat vele kaarten geen simpele éénduidige betekenis hebben. Vele kaarten kunnen op meedere manieren worden uitgelegd en moeten bovendien worden geïnterpreteerd  in samenhang met elkaar en met de positie die de kaart in een bepaalde legvorm inneemt, Het goed lezen van de Tarotkaarten is daarom een kunde die studie vereist.

Gelukkig is de Tarot ook weer zo goed toegankelijk dat ook een beginner met simpele leggingen al snel zal merken dat de Tarot iets magisch heeft. De Tarot nodigt je dus uit om jezelf in deze kunst te verdiepen. 

Geschiedenis en betekenis van de Tarot

De Tarot is waarschijnlijk rond de 15e eeuw ontstaan in Italië. Het is vandaag een kaartspel met 78 kaarten met daarop symbolische afbeeldingen. Er zijn vele Tarotkaarten ontworpen. Het Rider Waite Tarot is een zeer bekende, die gemakkelijk inzichten biedt.  Dit spel is begin 20e eeuw ontworpen door de kunstenares Pamela Colman Smith in samenwerking met de mysticus en occult schrijver Arthur Edward Waite. Waite was lid van het occulte genootschap de Golden Dawn. De kaarten worden verdeeld in 2 groepen, de Grote Arcana en de Kleine Arcana. De Grote Arcana  bestaat uit 22 kaarten met symbolische figuren. De kleine Arcana is verdeeld in 4 groepen: bekers, pentakels, staven en zwaarden.

Oorspronkelijk werd de Tarot gebruikt als een gewoon kaartspel. Later, ongeveer eind 18e eeuw, is men de Tarot gaan gebruiken voor divinatie ofwel toekomstvoorspelling.

De Tarot inspireert en laat je tot inzicht komen. Leg bijvoorbeeld elke dag een dagkaart en sta stil bij wat de kaart je te zeggen heeft. Of doe een zigeunerlegging: 3 kaarten die staan voor verleden, heden en toekomst. Ben je gevorderd met de Tarot, dan kan je bijv. het Keltisch kruis leggen.

Tarotkaarten kopen

Hieronder vind je onze collectie tarotkaarten. Andere orakelkaarten vindt je op deze pagina

 • Tarot of the Mystic Spiral
  Tarot of the Mystic Spiral

  Tarot of the Mystic Spiral - Lo ScarabeoDe spiraal is een symbool dat overal in de natuur te vinden is, in de sterrenstelsels van het heelal tot in de microkosmos van het DNA. De energie in het unversum beweegt zich altijd in…

  € 27,50
 • Lenormand Tarot
  Lenormand Tarot

  Lenormand Tarot - Lo ScarabeoDe naam van dit Tarot is afkomstig van Mademoiselle Normand, een pseudoniem voor Marie Anne Lenormand. Zij werd geboren in Frankrijk, in Alençon, in 1768 en overleed in Parijs in 1843. Ze was een…

  € 21,00
 • Tarot van de Godinnen
  Tarot van de Godinnen

  Tarot van de Godinnen - Lo ScarabeoLang voor onze jaartelling was het Europese godsbeeld niet het huidige christelijke beeld van "God de vader". Het patriarchaat was nog niet dominant, en het godsbeeld was die van de liefhebbende…

  € 24,50
 • Pagan Tarot
  Pagan Tarot

  Pagan Tarot - Lo ScarabeoDe spirituele en religieuze reis van een wicca. De combinatie van Wicca-tradities met moderne levensstijlen. Dit tarotspel is een must voor diegenen die het Wicca-pad volgen. Gebaseerd op de traditionele…

  € 21,00
 • Egyptian Tarot
  Egyptian Tarot

  Egyptian Tarot - Lo ScarabeoTarotkenners weten dat de Engelse occultist Aleister Crowley, een bijzonder en niet onomstreden lid van de Orde van de Golden Dawn, "The Book of Thoth" heeft geschreven vanuit de inspiratie van de oud…

  € 24,50
 • Tarotdoos Pentagram
  Tarotdoos Pentagram

  Sieradendoos Pentagram - zeepsteenMooi zwaar doosje, waar je sieraden of tarotkaarten in kunt bewaren. Uiteraard kun je hem voor meer doeleinden gebruiken.

  De doos is gemaakt van zwart zeepsteen en is bewerkt met een prachtig…

  € 19,50
 • Sieradendoos Pentagram
  Sieradendoos Pentagram

  Sieradendoos PentagramSierlijke opberg/sieradendoos met gegraveerde pentagram decoratie. Geschikt voor het bewaren van sieraden, tarotkaarten of andere rituele voorwerpen. De binnenvoering is rood.
  Materiaal: Sheesham hout en…

  € 21,50
 • Sieradendoos Pentagram
  Sieradendoos Pentagram

  Sieradendoos met Pentagram symboolDecoratief doosje van hout en afgewerkt met zilverkleurig, levendig bewerkt metaal. Centraal thema van de decoratie is het pentakel.

  Heel geschikt voor het bewaren van bijvoorbeeld sieraden,…

  € 12,50
 • Tarotdoos 'Dromenvanger'
  Tarotdoos 'Dromenvanger'

  Tarotdoos of sieradendoos 'dromenvanger'Afmetingen: 18×13×6 cm

  Materiaal: MDF houten doos, bedekt met reliëf aluminium plaat met een zwarte binnenvoering van vilt en rubberen pootjes.

  Heb je moeite met slapen of heb je last…

  € 12,50Betaal makkelijk en veilig via:à la Tara is onderdeel van


 

© 2014 - 2023 à la Tara | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel