Wat zijn chakra's?

De chakra’s zijn fijnstoffelijke energiecentra in het lichaam. Chakra’s zijn dus niet grofstoffelijk. Zij bevinden zich in die gebieden van het fysieke lichaam waar de belangrijkste zenuwknopen voorkomen. De chakra’s lopen van de onderkant van de ruggengraat (wortel- of basischakra) tot de bovenkant van het hoofd (het kruinchakra).  Er worden in totaal 7 hoofdchakra's onderscheiden (basis, heilig been, navel, hart, keel, derde oog, en tenslotte kruin) . 

Hoe zien chakra's er uit?

De chakra’s van de meeste mensen hebben een doorsnede van ongeveer 10 cm.  Ze bewegen zich voortdurend in cirkels. In elk energiecentrum zijn alle kleurtrillingen aanwezig, maar altijd domineert een bepaalde kleur, namelijk die welke met de hoofdzaak van de chakra in kwestie correspondeert. Alle Chakra's zijn traditioneel verbonden met kleuren, symbolen en de elementen.

Wat houdt "fijnstoffelijk" in?

We kunnen de chakra's als fijnstoffelijke zintuigen opvatten. Gevoelens en gedachten kunnen niet worden vastgehouden zoals een stoffelijk voorwerp, en zo kunnen chakra's ook niet letterlijk worden vastgehouden. Toch bestaan chakra's, net zoals gevoelens en gedachten, en hebben ze een krachtige uitwerking op ons lichaam.  Ze houden sterk verband met ons functioneren op fysiek, geestelijk, spiritueel en emotioneel niveau. Verstoringen in de energiehuishouding van het lichaam, zijn vaak het gevolg van energieblokkades of onevenwichtigheden in het chakrasysteem. Gevolg is vermoeidheid en slecht funktionerende organen. Evenredig aan iemands spirituele ontwikkeling en het lichamelijke welzijn worden de chakra’s groter en neemt hun trillingsfrequentie toe. Ook hun kleuren worden helderder en winnen aan kracht.

Healing van chakra's 

Een methode die bevrijdend en harmonieus op ons chakrasysteem werkt is healing met edelstenen en mineralen. In deze methode stellen we de chakra’s bloot aan energietrillingen die overeenkomen met de frequentie waarin een harmonieus functionerende en ongeblokkeerde chakra van nature vibreert.

De 7 hoofdchakra`s

Chakra 1: Mulhadhara, het wortelchakra

Het eerste chakra bevindt zich bij het stuitbeen. Het is verbonden met het element Aarde, en is letterlijk ook de plek waarmee je aardt in deze wereld: "ik mag hier zijn". Dit chakra is roodgekleurd en past bij de edelstenen Robijn, Jaspis, Granaat en Rookkwarts.

Chakra 2: Svadishthana, het seks chakra

Het 2e chakra wordt beheerst door het element water. De kleur is oranje.  Dit chakra bevindt zich bij het heilig been. Het is de plaats voor creativiteit, hartstocht, verlangen en het vermogen om te kunnen genieten. Edelstenen die hierbij passen: Carneool, Maansteen, Calciet.

Chakra 3: Manipura, het navelchakra

Het 3e chakra staat in het element vuur. De kleur is geel en  de plek in het lichaam is de zonnevlecht, net onder het hart bij de alvleesklier. Hier bevindt zich het aspect eigenwaarde en zelfrespect en persoonlijke kracht. Edelsteen dat hiebij past:  Citrien, Topaas en Tijgeroog.

Chakra 4: Anahata, het hartchakra

Het 4e chakra staat in het element lucht. De kleur is groen en het bevindt zich bij het hart. Dit chakra staat voor liefde, empathie, onzelfzuchtigheid en toewijding. Edelsteen:  Aventurijn, Groene Calciet, Rozenkwarts.

Chakra 5: Vishudda, het keelchakra

Dit chakra wordt beheerst door het element ether en de kleur is blauw. Het bevindt zich in de keel en staat voor balans tussen spreken en luisteren, en het verwoorden van gevoelens.  Edelsteen:  Aquamarijn, Chalcedoon, Turkoois.

Chakra 6: Ajna, het derde oog

Dit chakra bevindt zich iets boven de de ogen op het voorhoofd. Kleur is indigo. Dit chakra staat voor intuïtie, verbeelding, inzicht, fantasie, geheugen, patronen herkennen.  Edelsteen:  Azuriet, Lapis Lazuli, Saffier.

Chakra 7: Sahasrara, het kruinchakra

Het kruinchakra is het hoogste punt van het lichaam. De kleur is paars-violet. Dit chakra staat voor verbinding met de hogere bron, ontwikkelen van wijsheid, het besef dat we allen "één" zijn.  Edelsteen:  Amethyst, Bergkristal, Diamant.

 

                                                                                                                                                                                                                                                     Betaal makkelijk en veilig via:à la Tara is onderdeel van


 

© 2014 - 2024 à la Tara | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel