Wie zijn wij

Wat betekent à la Tara

À la Tara ( op z'n Tara's) is een spiritueel georiënteerde webwinkel voor cadeau's met een diepere betekenis. De naam À la Tara is afgeleid van de godin Tara. 

Tara is in het Boeddhisme een vrouwelijke vredesmanifestatie van verlichtende wijsheid. Zij heeft 21 verschillende gedaanten waarvan de groene en de witte Tara de meest bekende zijn. "Tara" betekent letterlijk "de redster". Ze is ontstaan uit tranen van Chenrezig, ook wel Avalokiteshvara genoemd. Dit is een bodhisattva die de compassie van alle boeddha's belichaamt en uit compassie met alle wezens tranen liet vloeien. Tara is daarom vooral de godheid van het medeleven.

Ze is de moeder van het Tibetaanse volk. Roep haar aan en zij komt aanvliegen om te helpen.

Tanja (1958, Scorpio)

Na mijn oorspronkelijke studie pedagogiek heb ik verschillende werkervaringen gehad. Op een gegeven moment ontstond er echter bij mij de behoefte om mensen op een dieper niveau te kunnen helpen. Ik ben toen de opleiding reïncarnatietherapie gaan volgen.

Het resultaat is dat ik in 1996 een eigen praktijk in regressie/reïncarnatie therapie ben gestart. Daarnaast heb ik jarenlang gewerkt met mensen met een verstandelijke beperking.

Ervaring leerde dat er ook behoefte blijkt te zijn bij mensen aan tastbare, fysieke dingen ter ondersteuning, wat het leven net iets prettiger kan maken, zowel innerlijk, uiterlijk als in de omgeving.  Symbolen en gebruiken vanuit de hele wereld met haar vele culturen en religies kunnen ons kracht geven waarmee we ons verbinden met onszelf en onze omgeving. Vorm, klank, kleur en geur spelen daarin een belangrijke rol. Met dit als uitgangspunt is ons idee ontstaan om hier vorm aan te geven en samen een winkel te beginnen. Het is À la Tara geworden.

René (1955, Pisces)

Na mijn studie bedrijfskunde heb ik jarenlang gewerkt als onderzoeker en consultant. Vanuit de wens mijn leven meer verdieping te geven ben ik vervolgens verhuisd naar de Indre,  het echte Franse platteland, waar ik tijd en rust had om midden in de natuur meer aandacht te geven aan de spirituele kant van het leven en beter contact met de natuur te krijgen. Paganistische stromingen zoals Wicca hebben mijn warme belangstelling. Ik heb daar jaren gewoond tot ik in 2012 Tanja ontmoette. Wij zijn getrouwd en eenmaal een tijdje terug in Nederland zijn we samen gestart met À la Tara omdat onze belangstelling hiervoor heel mooi samenvalt.

Beiden verliefd op Frankrijk zijn we in 2020 toch weer verhuisd naar Frankrijk en wonen we nu met onze honden, poezen en kippen in de prachtige streek de Lot.

Graag tot ziens,

Namaste!Betaal makkelijk en veilig via:à la Tara is onderdeel van


 

© 2014 - 2024 à la Tara | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel