Slang als krachtdier

Slang staat voor schepping, wedergeboorte, vernieuwing en wijsheid. In mythen en legenden over de hele wereld komt de slang heel vaak voor, de ene keer als symbool van wijsheid, en dan weer als symbool van het kwaad. 

Slang werpt zijn huid af na een periode van groei: het symbool van transmutatie, die plaatsvindt in de cyclus van leven - dood - wedergeboorte. Het gaat om de energie van heelheid en kosmisch bewustzijn, en om het vermogen alles in het leven zonder weerstand te kunnen ervaren. 

De kracht van slang is de kennis dat alles in aanleg gelijk is, dat dingen die als vergif kunnen worden ervaren gegeten kunnen worden en opgenomen, geïntegreerd en omgezet kunnen worden in iets hogers als men de juiste staat van geest bezit. 

Eigenschappen van de slang zijn verder dat ze op een bijzondere manier ruiken: met hun tong en met een speciaal orgaan (het orgaan van Jacobson). Het speciale reukvermogen is een hogere vorm van sprituele onderscheiding. Slang is ook lenig en zeer snel, met een trefzekere beet.

In het oude Griekenland stond slang symbool voor alchemie en genezing. Het hedendaagse artsenteken (aesculaap) van een staf met 2 slangen stamt hiervan af.  In oosterse tradities staat de slang voor kundalini, de scheppende seksuele kracht. In de Chinese atrologie komt eens in de 12 jaar het jaar van de slang voor.  Ook hier is wijsheid en helderziendheid een belangrijk onderwerp.Betaal makkelijk en veilig via:à la Tara is onderdeel van


 

© 2014 - 2024 à la Tara | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel