Totemdieren en krachtdieren

Wat zijn krachtdieren en wat zijn totemdieren? Een krachtdier is een persoonlijk helper, een totemdier is een helper van een groep mensen (clan of stam). Het gaat hierbij vooral om specifieke kwaliteiten van het dier. Denk bijvoorbeeld aan de kracht van een olifant, de snelheid van een antilope, de speelsheid van een dolfijn.  

Van oudsher gaat een medicijnman (Sjamaan) een relatie aan met een krachtdier of een totemdier door zijn eigen ziel te verbinden met de ziel van het krachtdier zodat hij de vermogens van dat dier kan overnemen. Hiermee is hij in staat bepaalde genezingsrituelen uit te voeren of rituelen die belangrijk zijn voor de stam en de natuur, zoals bijvoorbeeld bij grote droogte of honger.

Wat is jouw krachtdier

Dieren zijn altijd bezig met overleven en gedragen zich volgens hun instinct. Wij mensen zijn van ons oergedrag steeds verder af komen te staan. Wij  leven inmiddels veel te weinig  vanuit onze intuïtie, een van de belangrijkste overlevingsmechanismen. 

In het oergedrag van dieren liggen wijze levenslessen besloten. Een totemdier kan ons leren hoe wij met ons eigen gedrag en karaktereigenschappen kunnen overleven.

Wanneer je een beroep doet op de kracht van een dier, vraag je om in volmaakte harmonie te raken met de kracht van het wezen van dit schepsel.

Een totemdier zal verschijnen wanneer de tijd daarvoor rijp is. Dat kan zijn in een droom, tijdens een meditatie, bij een echte ontmoeting... je zal weten als het zover is.

Bestudeer het gedrag van dit dier en kijk wat dit jou te vertellen heeft. Elk dier bezit individuele talenten en gaven. Door jouw totemdier te doorgronden kom je te weten hoe dit dier jou kan helpen met je te ontwikkelen in jouw leven.

Om jezelf op weg te helpen met het vinden van jouw krachtdier kun je jezelf een aantal vragen stellen:

  • Welk dier heeft een diepe indruk gemaakt in je leven. Dit kan door verhalen, foto`s, films....
  • Tot welk dier voel jij je het meest aangetrokken
  • Welk dier was voor jou als kind interessant
  • Welk dier vond/vind je het leukst om naar te gaan kijken in de dierentuin
  • Voor welk dier ben je bang of bij welk dier voel je je juist veilig
  • Welk dier komt vaak in je dromen voor of kwam voor in een droom die diepe indruk heeft gemaakt op je. Hoe gedroeg dit dier zich in je droom ten opzichte van jou
  • Je kunt ook ergens rustig gaan zitten om te mediteren en je krachtdier vragen om zich bekend te maken

We zijn allemaal geneigd om een dier te kiezen die we mooi vinden, die sterk overkomt, die je aantrekkelijk vindt, zoals wolf, dolfijn of leeuw. Toch zijn het niet altijd de eigenschappen van die dieren die jij in je leven nodig hebt om te groeien. Denk eens aan een rat met zijn schranderheid, een vleermuis met zijn inzicht en intuïtie of een spin met zijn ijver en doorzettingsvermogen....

Een aanrader is het boek met medicijnkaarten: dieren als symbolen van helende kracht. 

Zoek je een bepaald dier om bij je te dragen of in je huis neer te zetten? Kijk of er op onze pagina Totemdieren en krachtdieren iets voor je bij zit.Betaal makkelijk en veilig via:à la Tara is onderdeel van


 

© 2014 - 2024 à la Tara | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel