Je huis reinigen met salie smudge

De smudge accessoires die je gebruikt bij een reingingsritueel staan symbool voor de vier elementen: schelp staat voor het element water, zand voor het element aarde, veer voor het element lucht en Witte Salie en Palo Santo voor het element vuur.

Hoe aansteken?

De salie smudge steek je aan en blaas de vlam uit. Laat de rook die ontstaat de ruimte reinigen en leg hem op een vuurvast schaaltje of schelp ( je kunt dit ook doen met een houtskooltje en blaadjes Salie, maar een smudge gaat langer mee). Als je wat schelpenzand in het schaaltje of schelp hebt gedaan wordt hij niet heet en kan je het op je hand leggen en door de ruimte bewegen. Met de veer kan je nu de rook verspreiden door de ruimte.

Met jezelf beginnen

Voor je met het reinigen van je huis begint veeg je eerst je eigen energieveld schoon, door met de veer de rook van de witte salie over je gehele lichaam te verspreiden. Begin bij je kruin en wuif de rook, met behulp van de veer langs je lichaam. Werk op deze manier helemaal langs je lichaam naar beneden, tot aan je voeten.

Huis reinigen en positieve energie terugbrengen

Nu je huis: zet alle ramen in de vertrekken op een kier en ga dan naar het hoogste vertrek. Begin met het reinigen van ieder vertrek in de hoeken tegenover het openstaande raam en verspreidt de rook naar het raam toe. Veeg op symbolische wijze de negatieve energieën naar buiten door wat rook door het open raam te laten opstijgen. Verlaat het vertrek, sluit de deur achter je en ga naar het volgende vertrek. Als je het hele huis op deze manier hebt gereinigd,  doof dan de salie door het in het zand te duwen en sluit daarna alle ramen.

Nadat je dit ritueel helemaal hebt uitgevoerd, kan je nu je huis vullen met positieve energie. Palo santo heeft het vermogen om de gereinigde vertrekken op te vullen met positieve energie. Doe dit op dezelfde manier als je deed met de witte salie, maar ramen hoeven nu niet te worden geopend.

Wees altijd voorzichtig met vuur en zorg voor voldoende ventilatie. Buiten bereik van kinderen houden.

Nooit salie gebruiken tijdens de zwangerschap.

Andere manieren om je huis te reinigen

Ook kun je je huis reinigen met Florida water en Aqua Sacral. Lees hier de beschrijving over deze 2 reinigings verstuivers.

 • Kananga water
  Kananga water

  Kananga water 221 mlKananga water wordt gebruikt voor zuivering en genezing.

  Traditioneel wordt Kananga water vooral in Afrika en Zuid Amerika veel gebruikt voor esoterische en sjamanistische rituelen.

  Kananga water geeft een…

  € 14,95Betaal makkelijk en veilig via:à la Tara is onderdeel van


 

© 2014 - 2024 à la Tara | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel