Wicca en Heksen

"Luister, daar gaat ze weer" fluisterden de mensen. Haar krijsende stem in de nacht wekte angst en ontzag. Veel mensen waren bang voor haar lelijke uiterlijk, voor haar vreemde gedrag en voor de verhalen dat ze met kwade betoveringen onheil zou brengen. Toch waren er ook dorpelingen die het aan durfden naar haar toe te gaan om hulp te vragen bij de genezing van hun kind of om regen te vragen als het gewas op het land verdorde van droogte. 

Heksen waren in het pré-christelijk Europa wijze vrouwen en genezers.  De opkomst van het christelijk geloof, en ook de volksangst voor het onverklaarbare, hebben hekserij in de Middeleeuwen in een kwaad daglicht geplaatst.

Tegenwoordig  verdwijnt die angst, en er bestaan diverse neo-paganistische stromingen van goede heksen  (witte heksen)  die hun magie positief aanwenden.  Deze opleving begon in de jaren 50 van de vorige eeuw in Engeland en de VS. Dit gedachtengoed staat bekend als Wicca.

Lees hieronder verder over de geschiedenis en de symbolen van Wicca, en bekijk ons assortimentBetaal makkelijk en veilig via:à la Tara is onderdeel van


 

© 2014 - 2024 à la Tara | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel