Wat is het verschil tussen 925 zilver en tibetaans zilver?

Zilver is een zeer zacht materiaal. In zuivere vorm is het daarom niet geschikt voor het maken van sieraden. Om sieraden te maken wordt een legering gemaakt van zilver met andere materialen, vaak is dat koper.

925 zilver

De term "925 zilver" geeft het zilver gehalte in de legering aan. In Engelstalige landen wordt dit ook "Sterling Silver" genoemd. De term geeft aan dat de legering 92,5% zilver bevat. Als dit gehalte in het materiaal gegarandeerd aanwezig is zetten zilversmeden een merkje "925" in het materiaal.

Een andere methode om na te gaan of een voorwerp 925 zilver is, is om te kijken of het zwak magnetisch is. 925 zilver is maar een heel klein beetje magnetisch, terwijl bijv. ijzer sterk magnetisch is. Als een product sterk magnetisch is kan dit wijzen op dat het alleen "verzilverd" is en dat onder dat laagje metaal zit of dat het helemaal geen zilver is. Een andere manier is om een druppeltje bleek op het zilver te druppelen; wordt het zilver heel snel dof ( binnen 1 à 2 min.), dan wijst dit op 925 zilver. Let op:  het kost dan wel weer flink wat poetswerk om het zilver weer glanzend te krijgen!

Tibetaans zilver

Voor andere zilvervormen, zoals Tibetaans zilver, geldt dat niet altijd duidelijk is wat het zilvergehalte van het materiaal is.  Dit wordt gemaakt volgens traditionele Tibetaanse technologie. Tibetaans zilver is meestal wat donkerder dan 925 zilver, maar blijft mooi bij veelvuldig dragen. 925 zilver zal na enige tijd (vooral als het niet gedragen wordt) zwart worden en moet daarom gepoetst worden met een zilverpoets middel.

Veel voorkomend in Oosterse sieraden is het Witmetaal. Witmetaal is een nikkelvrije legering van verschillende metalen. Het gedraagt zich als zilver; het glimt en vertoont dezelfde vorm van oxidatie als zilver. Door witmetaal met een zilverdoek te wrijven, krijgt het een prachtige glans.

Je kunt ook de term "miao zilver" tegenkomen, dat is een legering van 30% zilver en 70% witmetaal. Dit materiaal wordt veel gebruikt door de tribal Miao bevolking in China. Zij zijn zeer bekend om hun vakkundig handgemaakte sieraden in unieke ontwerpen.

Zoek je sieraden? Wij hebben een groot assortiment sieraden , veelal uniek en handgemaakt. Je vindt bij ons zowel 925 zilveren sieraden als tibetaans zilveren sieraden.

Art Clay Silver

Art Clay Silver werd in het begin van de jaren negentig ontwikkeld in Japan. Aan het zilverpoeder dat wordt gebruikt in de foto-en filmindustrie wordt een organisch bindmiddel en water toegevoegd, waardoor het een klei-achtige substantie krijgt en je er sieraden mee kunt “boetseren”

Het sieraad wordt dus niet gesmeed! Na het boetseren moet het sieraad heel goed drogen en heel voorzichtig geschuurd en gevijld worden, waarna het in een speciaal oventje op 650 graden gebakken wordt. Tijdens het bakken verdampt het water en verbrandt het bindmiddel en blijft er puur zilver over.

Het verschil met 925 zilver, of sterling zilver is, dat Art Clay Silver 99,9 % puur zilver is en minder snel oxydeert en dat er geen andere metalen aan toegevoegd worden om het zilver harder te maken, waardoor er ook minder allergische reactie’s zullen zijn.  Sieraden van  Art Clay Silver zijn heel stevig en net zo duurzaam als sieraden van Sterling zilver, zo leert de ervaring.

Witmetaal

Witmetaal is een nikkelvrije legering van verschillende metalen. Het gedraagt zich als zilver; het glimt en vertoont dezelfde vorm van oxidatie als zilver. Door witmetaal met een zilverdoek te wrijven, krijgt het een prachtige glans.Betaal makkelijk en veilig via:à la Tara is onderdeel van


 

© 2014 - 2024 à la Tara | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel