Dromenvanger betekenis

Hartverscheurend begint het meisje te huilen als haar moeder voor het slapen gaan het lampje uit doet. Verschrikt vraagt haar moeder waarom ze huilt. Het meisje antwoordt dat ze zo bang is dat dezelfde nare droom terug komt die ze vaak `s nachts droomt. Haar moeder stelt haar gerust; ze belooft de volgende dag iets mee te brengen wat het meisje zal helpen rustig te kunnen slapen.

De volgende dag krijgt het meisje van haar moeder een pakje. Terwijl ze het pakje uitpakt vertelt haar moeder het volgende verhaal:

Het verhaal van Nokomis en de spin:

Dagenlang keek grootmoeder Nokomis geboeid toe hoe een spin haar web aan het maken was. Op een dag kwam de kleinzoon van de oma binnen die de spin met zijn schoen dood wilde slaan. De grootmoeder hield haar kleinzoon tegen. Uit dankbaarheid vertelde de spin aan grootmoeder Nokomis het volgende verhaal: 'Al vele dagen bewonder je het web waaraan ik werk. Ik wil je iets geven omdat je mijn leven gered hebt. Zie je hoe ik mijn web maak? Kijk en leer van mij, want elk web zal je slechte dromen vangen, en alleen de goede dromen zullen door de opening in het midden gaan. De slechte dromen raken verstrikt in mijn web, en zullen verdwijnen bij de eerste zonnestralen van de dag. Als je ontwaakt zul je je alleen je mooie dromen herinneren.

Sindsdien maken de Indianen dromenvangers. 

Wat is een dromenvanger?

Heb je moeite met slapen of heb je last van nare dromen? Hang een dromenvanger voor je raam of in de buurt van je bed. De Indianen geloofden dat het ophangen van een dromenvanger boven het bed nare dromen weert.

Al eeuwenlang hangen ouders daarom een dromenvanger boven het bedje of wiegje van hun kinderen.

Volgens de legende van de Indianen komen de dromen via het web van de dromenvanger naar beneden. De slechte dromen blijven hangen in het web en alleen de mooie dromen vallen via de veertjes naar beneden. Zo helpen dromenvangers je dus om een stuk beter te slapen.

Dromenvanger kopen

Een dromenvanger bestaat uit een ring met daarin een web. Vaak zitten er kraaltjes of steentjes in het web en er hangen veren onder de ring. Soms hangt in het midden de afbeelding van een indiaan of een totemdier.

Bekijk ons assortiment dromenvangers hier

 Betaal makkelijk en veilig via:à la Tara is onderdeel van


 

© 2014 - 2024 à la Tara | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel