Spouting Bowl

De spouting bowl (spuitende schaal) ofwel LONGXI, behoren tot China's unieke bronzen klankschalen, die bekend zijn uit de Han Dynastie van meer dan duizend jaar geleden.

De schaal werd zo genoemd vanwege de aparte patronen die afgebeeld staan op de bodem van de schalen, nl. 4 draken.Ze worden gemaakt van gegoten brons. Deze schalen kunnen, wanneer ze op de juiste manier worden 'aangestreken' door wrijving en resonantie een natuurkundig verschijnsel genereren, waardoor het water in de schaal gaat rimpelen en dan 'spuiten'. Het water komt dan langs de zijkanten omhoog, waarna golven botsen en staande golven tot wel 50 cm hoog spuiten.

Het proces gaat als volgt: Plaats de schaal op een stevig oppervlak met een zachte ondergrond, zoals een doek, en giet water in de schaal tot iets meer dan halfvol. Wanneer je dan over beide handvatten wrijft zullen de geproduceerde klankgolven in het water rimpelingen teweegbrengen, al naar gelang de ervaring en kundigheid van de uitvoerder.

Met wat ervaring kan de schaal niet alleen verbazingwekkende, verrassende klanken voortbrengen, maar gaat het water uiteindelijk dus ook rimpelen en spuiten. Dit product is geschikt voor volwassenen en kinderen. Het vormt een bijzonder speeltuig, en de schaal kan ook gebruikt worden als onderwijsmateriaal, bijvoorbeeld bij de natuurkundeles. Ervaring zorgt voor meer resultaat!

Materiaal: brons. 

 • Spouting Bowl
  Spouting Bowl

  Spouting Bowl bronsMomenteel niet op voorraad, dus hou rekening met levertijd.

  Spouting Bowl: LONGXI, behorend tot China's unieke bronzen klankschalen, die bekend zijn uit de Han Dynastie van meer dan duizend jaar geleden.
  De…

  € 154,50Betaal makkelijk en veilig via:à la Tara is onderdeel van


 

© 2014 - 2024 à la Tara | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel