Turkoois

Turkoois is een zuiverende en beschermende steen. Turkoois is erg gewild maar ook zeer zeldzaam. Kijk daarom altijd uit dat de turkoois niet is nagemaakt. Soms wordt ander gesteente (zoals howliet) geverfd. Wat ook gebeurt is dat van fijn gruis (granulaat) een composiet steen wordt gemaakt. Dit is dan uiteraard wel turkoois met haar werkende eigenschappen.

Voor de Indianen is Turkoois een heilige steen terwijl ook Boeddhisten de steen al eeuwen lang gebruiken. De groen blauwige kleur is vaak Tibetaans of Chinees terwijl de diep blauwe kleur uit o.a. Amerika, Egypte of Mexico komt.

Ook heeft de blauwe of meer groene kleur te maken met de hoeveelheid koper of ijzer wat in de grond zit.

Werking Turkoois

Deze steen kan kalmerend werken en voor innerlijke rust zorgen, maar werkt ook vitaliserend bij uitputting en inactiviteit. Turkoois heeft een positieve werking op depressie en stemmingswisselingen. Ook helpt deze steen paniekaanvallen te verzachten. Turkoois werkt inzichtgevend en laat zien dat je verantwoordelijk bent voor je eigen geluk en gaat hierdoor een slachtofferhouding en zelfdestructief gedrag tegen. Het bevordert creativiteit bij het oplossen van problemen, empathie en (romantische) liefde. Turkoois beschermt tegen negatieve energie, straling, invloeden en stoffen van buitenaf, werkt zuiverend en brengt de chakra’s in balans. Turkoois versterkt de meridianen en de verfijnde energievelden.

Turkoois stimuleert  fysieke en psychische immuunsystemen, herstelt weefsels, ondersteunt de opname van voedingsstoffen, is goed tegen vervuiling en virusinfecties en geneest het hele lichaam. De steen neutraliseert overmatige verzuring en is heilzaam in geval van jicht en reumatiek. Het remt ontstekingen, ontgift en verlicht krampen en pijn.

Turkoois kopen

Kijk hieronder voor turkoois stenen en sieraden met turkoois. Betaal makkelijk en veilig via:à la Tara is onderdeel van


 

© 2014 - 2024 à la Tara | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel