Phurba messing

Artikelnummer: E785
Artikel 34 van 157
€ 47,75 (inclusief btw)

3 kleurige phurba messing

  • Phurba, een tibetaans rituele dolk van 20,5 x 3 x 2 cm.
  • Gewicht: ca. 280 gram. 

Deze phurba is gemaakt uit een combinatie van verschillende metaalsoorten, deelbaar door drie, dat weer bepaalde waardevolle getalswaarde vertegenwoordigt.

De Phurba is een betoverend spiritueel instrument met een driehoekig lemmet dat staat voor lichaam, geest en ziel. Het doorboort negativiteit en biedt bescherming tijdens rituelen

Een phurba is een magische rituele dolk: een driekantige pin die gebruikt wordt in boeddhistische rituelen.
Het lemmet van de phurba bestaat uit drie segmenten. Deze drie segmenten vertegenwoordigen de kracht van de phurba om negatieve energie om te vormen. Drie negatieve energieën die ons ongeluk brengen zijn: begeerte, onwetendheid en haat. Tevens saat het symbool voor het beheersen van tijd: verleden, heden en toekomst. Phurba`s hebben een krachtige werking en zijn geschikt voor healingen, meditaties en transormatieprocessen.
Bij Tibetaanse rituelen wordt de phurba vaak in een kom rijst of ander graan gestoken.

Bovenaan het handvat worden drie koppen uitgebeeld van Mahakala, een toornige godheid. In de tibetaanse kunst worden toornige godheden uitgebeeld als angstaanjagende en demonische verschijningen in mensen gedaanten. Dit wil niet zeggen dat het hier om een "slechte" godheid gaat: het is een verschijningsvorm van een soort strenge vader, waar men een beroep op kan doen in moeilijke tijden. Mahakala manifesteert zich dan als een strenge maar liefdevolle ondersteuning, met het doel voelende wezens te leiden naar verlichting.

 

 


 

 

 

 

 Betaal makkelijk en veilig via:à la Tara is onderdeel van


 

© 2014 - 2024 à la Tara | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel