Ritueel mes "Phurba"

Artikelnummer: E466
Artikel 35 van 157
€ 12,50 (inclusief btw)

Tibetaans ritueel mes "Phurba" - messing

Messing Phurba uit Tibet. 

  • Lengte: 10,5 cm
  • gewicht: 36 gram

Een Phurba is een Tibetaanse rituele dolk waarmee negatieve krachten of emoties symbolisch worden verslagen.

Het wordt beschouwd als een wapen dat kwade en duistere energiëen onderwerpt en omzet in positieve krachten. Je haalt met de Phurba de donkere entiteit uit zijn verwarring zodat het zijn verdere transformatie kan vervolgen in licht en eenheid.
Het lemmet van de phurba bestaat uit drie segmenten. Deze drie segmenten vertegenwoordigen de kracht van de phurba om negatieve energie om te vormen. Drie negatieve energieën die ons ongeluk brengen zijn: begeerte, onwetendheid en haat. Tevens staat het symbool voor het beheersen van tijd: verleden, heden en toekomst. Phurba`s hebben een krachtige werking en zijn geschikt voor healingen, meditaties en transormatieprocessen.
Bij Tibetaanse rituelen wordt de phurba vaak in een kom rijst of ander graan gestoken.

Onder de halve vajra aan de bovenkant, wordt het hoofd uitgebeeld van Mahakala, een toornige godheid. In de tibetaanse kunst worden toornige godheden uitgebeeld als angstaanjagende en demonische verschijningen in mensen gedaanten. Dit wil niet zeggen dat het hier om een "slechte" godheid gaat: het is een verschijningsvorm van een soort strenge vader, waar men een beroep op kan doen in moeilijke tijden. Mahakala manifesteert zich dan als een strenge maar liefdevolle ondersteuning, met het doel voelende wezens te leiden naar verlichting.

 

 Betaal makkelijk en veilig via:à la Tara is onderdeel van


 

© 2014 - 2024 à la Tara | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel