Thanka Witte Tara

Artikelnummer: E1242
Artikel 25 van 158
€ 10,50 (inclusief btw)

Witte Tara thanka geprint

Een kleurrijk geprinte thanka van de witte Tara, de vrouwelije Lang Leven Boeddha, met een brocate omlijsting. Mooi om boven een altaar te hangen of een ruimte mee te versieren.

Het Tibetaanse woord thang-ka betekent vastgelegde boodschap. De eerste bedoeling van een thanka is dat de afbeelding je raakt. Dat het je iets doet en dat je zo nieuwsgierig wordt naar die boodschap. De afbeelding van een thangka dient als hulpmiddel bij onderricht. Monniken trokken vroeger van dorp naar dorp om daar aan de hand van thangka’s de leer van Boeddha uit te leggen.

Tara is in het Boeddhisme een vrouwelijke vredesmanifestatie van verlichtende wijsheid. Zij heeft 21 verschillende gedaanten waarvan de groene en de witte Tara de meest bekende zijn. "Tara" betekent letterlijk "de redster". Ze is ontstaan uit tranen die Chenrezig, ook wel Avalokiteshvara genoemd. Dit is een bodhisattva die de compassie van alle boeddha`s belichaamt en uit compassie met alle wezens tranen liet vloeien. Tara is daarom vooral de godheid van het medeleven.

  • Afmeting: 29 x 20 cm.
  • Gemaakt in NepalBetaal makkelijk en veilig via:à la Tara is onderdeel van


 

© 2014 - 2024 à la Tara | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel