Leisteen wandversiering.

Artikelnummer: E934
Artikel 10 van 157
€ 28,75 (inclusief btw)

Leisteen reliëf - 8 tibetaanse gelukssymbolen

Met de hand gebeeldhouwd leisteen relïef om aan de muur te hangen.

Deze leisteen heeft in de buitenrand de 8 tibetaanse voospoedsymbolen, daarbinnen de mantra: om mani padme hum en binnenin de Boeddha ogen.  

Diameter is ca. 23 cm.

Het is een tibetaanse traditie om de mantra van Chenrezig uit te hakken in stenen, maar ook afbeeldingen van Boeddha, Tara, Zambhala enz. Tibetanen geloven stellig dat dit positieve energie creëert en bescherming biedt. De wind verspreidt de positieve energie ervan naar alle windstreken.

Symbolen op deze leisteen:

De Buddha Eyes 'alziende ogen van de Boeddha' stellen de alwetendheid van Boeddha voor, die in staat is het positieve (onbevlekte) beeld van iedere ziel op aarde voor ogen te houden. De oogleden zijn half gesloten om het meditatieve karakter van de Boeddha weer te geven.  Het cirkelvormige teken op het voorhoofd, is volgens de traditie een kenmerk van het goddelijke, dat wijsheid symboliseert: het zg. derde oog wat staat voor intuïtie, waarmee Boeddha bij zichzelf naar binnen kijkt. De krul op de plaats van de neus is het Nepalese teken voor het cijfer 1, wat staat voor de eenheid van alle dingen. Een mond ontbreekt omdat voor Boeddha meditatie boven gesprek staat.

Om Mani Padme Humdeze mantra is het symbool voor de allesomvattende compassie van de Boeddha voor alle levende wezens.

Lees de betekenis van de 8 tibetaanse gelukssymbolen hierBetaal makkelijk en veilig via:à la Tara is onderdeel van


 

© 2014 - 2024 à la Tara | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel