Dorje (Vajra) messing - 17 cm

Artikelnummer: E588
Artikel 15 van 157
€ 47,50 (inclusief btw)

Dorje - Vajra - messing 

  • Een prachtige grote messing Dorje (Vajra) van ca. 300 gram
  • Afm: ca. 17 x 4 x 4 cm.

Een dorje, ook bekend als de vajra in het Sanskriet, is een krachtig en symbolisch ritueel voorwerp. De dorje vertegenwoordigt de onverwoestbare aard van bewustzijn en staat symbool voor bliksemsnelle, onbuigzame helderheid van inzicht. In het boeddhisme wordt het vaak gezien als een symbool van verlichting. 

De dorje wordt vaak samen met de bel gebruikt. De dorje en de bel symboliseren ook de harmonie tussen mannelijke en vrouwelijke energieën.

De Dorje ( Vajra), een beschermend amulet, vertegenwoordigt compassie en is het mannelijke principe. Dikwijls gaat de Dorje samen met de bel, die wijsheid en leegte symboliseert en ook het vrouwelijke principe, hoe verschijnselen echt bestaan. Het zijn rituele voorwerpen, die vooral tijdens de gebedsdiensten ofwel puja's worden gebruikt.

Het is een Boeddhistisch ritueel symbool dat ook wel in het Hindoeïsme wordt gebruikt. Het vertegenwoordigt het onverstoorbare en het mannelijke, en staat daarmee voor de levensweg, de Vajrayana. Een Vajra vernietigt onwetendheid. Van een Vajra gaat een enorme hoeveelheid energie uit, die vergelijkbaar is met de diamantscepter die sommige keizers en koningen ooit voerden. 

Een Vajra geeft energie, vreugde en vrede. De energie die een Vajra uitstraalt is aangenaam en verfrissend en in een gesloten hand (om de Vajra) wordt die energie versterkt. Hij versterkt daarbij vooral het ‘ik-gevoel’. Hij brengt je tot rust en harmonie en versterkt bovendien je intuïtie. Een Vajra in je slaapkamer verbetert het slapen.

Een Vajra wordt vooral in Nepal en Tibet als versterker van het genezingsproces gebruikt. Je houdt daarbij de Vajra in je rechterhand en legt de hand, met de Vajra aan de onderzijde, op de gekwetste plek. Zo kunnen organen en chakra’s worden behandeld en blokkades worden opgeheven. Wanneer je met de Vajra werkt voel je een energetische versterking, zolang je de Vajra in je hand hebt. Een dagelijkse behandeling kalmeert je emoties en geeft je ontspanning.

Wanneer je de Vajra wilt hanteren om je aura op te laden, pak het instrument dan bij de knop in het midden vast met je rechterhand. Maak heel rustige meditatieve en sierlijke bewegingen in de vorm van een liggende acht (een lemniscaat) in de lucht voor je, op en neer en van links naar rechts bewegend met je hand binnen je aura (binnen 15 cm. van je lichaam).

 Betaal makkelijk en veilig via:à la Tara is onderdeel van


 

© 2014 - 2024 à la Tara | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel