Tibetaanse armband

Artikelnummer: A083
Vorige Artikel 3 van 28 Volgende
€ 24,50 (inclusief 21% btw)

Tibetaanse armband - Vasjra

Deze mooie tibetaanse armband is ingelegd met turkoois en koraal.. De armband is gemaakt van witmetaal, een nikkelvrije legering van verschillende metalen. Het gedraagt zich als zilver; het glimt en vertoont dezelfde vorm van oxidatie als zilver. Door witmetaal met een zilverdoek te wrijven, krijgt het een prachtige glans.

Prachtig versierd met een vasjra, ook wel dorjé genoemd.

De dorjé staat voor het mannelijke, actieve aspect en de energie van de godsdienst. Hij wordt door de boeddhistische priester gebruikt om tijdens bijeenkomsten "de tijd stil te zetten".

Het midden van de dorjé is de aarde, aan de boven- en onderkant zijn de vier windrichtingen uitgebeeld als de bladen van de lotus die ontspruiten uit de bek van de draak. Met de dorjé in de hand omvat de priester dus als het ware de hele aardse materie.

Aan de binnenkant is een draak gegraveerd.

Afmetingen: breed: ca. 1,5 cm , omtrek ca. 20 cm. De armband is buigzaam, dus groter en kleiner te maken, door de opening te vergroten of te verkleinen.

Met jouw aankoop steun je, veelal naar Nepal gevluchte, tibetaanse vrouwen.Betaal makkelijk en veilig via:à la Tara is onderdeel van


 

© 2014 - 2021 à la Tara | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel