Worry dolls

Artikelnummer: E986
Vorige Artikel 7 van 402 Volgende
€ 4,50 (inclusief btw)

Worry dolls uit Guatemala

Slapen zonder zorgen?

100% natuurlijke & eerlijke materialen gemaakt door Maya Indianen in Guatamala. Wij steunen het werk van deze mensen waardoor kinderen van onderwijs kunnen genieten.

  • De popjes worden geleverd op een display-kaart met een beschrijving achterop de kaart in het engels.
  • Afm. van een popje is ca. 7 cm.
  • Geeneen popje heeft exact dezelfde kleur.

Wat is een Worry doll/zorgenpopje

De inheemse bevolking uit Guatamala maakt de worry dolls al vele generaties als remedie tegen zorgen en ongerustheid. Volgens de maya legende blijft een persoon wakker bij verontrustende gedachten en hij/ zij vertelt de zorgen aan zoveel poppen als nodig. Vervolgens plaats de persoon de pop(pen) onder het hoofdkussen. de poppen nemen zo zorgwekkende gedachten over van die persoon, die dan rustig slaapt en s`ochtends zonder zorgen weer wakker wordt.

Worry dolls zijn kleine handgemaakte poppen uit Guatamala. De poppen zijn gekleed in traditionele Maya klederdracht. Ambachtslieden binden stukken hout samen of draaien korte stukjes draad samen om een lichaam te creëeren en maken zo torso, benen, armen en hoofd. Door het wikkelen van doek en garen rond het frame geven ze de pop verder vorm. Ze maken gebruik van restjes van tradionele stof om het kostuum te maken en winden meer garen om het hoofd om haar te maken.

 

 

 

 

 

 Betaal makkelijk en veilig via:à la Tara is onderdeel van


 

© 2014 - 2021 à la Tara | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel